Skip to content Skip to footer

Bine ați venit la Domeniul Gîrbea!

În inima pitorească a Buzaului, într-un colț binecuvântat de natură, am creat Domeniul Gîrbea, un loc de poveste care vă așteaptă să descoperiți misticul și farmecul acestei regiuni. Aici, frumusețea nealterată a naturii se îmbină perfect cu o istorie bogată și o cultură diversă, oferindu-vă o experiență autentică și memorabilă.

Cu rădăcini adânc înfipte în istorie, Domeniul Gîrbea păstrează amintirea unor vremuri îndepărtate, când Transilvania era parte a Imperiului Austro-Ungar. Aici, fiecare piatră, fiecare colț ascunde povești și secrete, iar la fiecare pas veți simți prezența trecutului în fiecare detaliu al domeniului nostru.

a1
_DSC5811min

De ce să ne alegi pe noi?

Înțelegem că fiecare dintre vizitatorii noștri are dorințe și nevoi aparte, tocmai de aceea ne-am gândit la o serie de diverse facilități, pentru ca toată lumea să se simtă bine.

  • Facilități diverse
  • Meditație
  • Camere premium
  • Aer curat
  • Diverse activități
  • Gastronomie tradițională
  • Peisaje de poveste
  • Experiențe memorabile

Povestea din spatele resortului nostru

Comuna Starchiojd se află în nord-estul județului Prahova, la poalele Carpaților Meridionali, la aproximativ 50 de km de Ploiești și la 20 de km de Vălenii de Munte. Situată la o altitudine de aproximativ 500 de metri, într-un fel de fortăreață naturală colinară, comuna este străjuită de cinci văi: Chiojd, Bradet, Benia, Valea Anei și Rotarea. Sursele de apă curgătoare includ garla Bradetului, garla din Girbeasca ce izvorăște din Munții Plesa (numită și Roanda), și Batraneanca (numită și Stimnic), care se varsă în pârâul Basca, afluent al râului Buzău.

Etimologia numelui "Starchiojd" sugerează că acesta ar putea însemna "loc vechi (și) pietros". Această interpretare este susținută de toponimele locale care includ cuvântul "piatra", cum ar fi Piatra Lerei, Pietriceaua, Piatra Bogzei și Piatra Rotarii, toate acestea fiind puncte de referință importante pentru locuitorii zonei.

Cea mai veche atestare a localității datează din 1418, când numele "Starchiojd" apare într-un hrisov domnesc prin care Mihail I, fiul lui Mircea cel Bătrân, confirmă dreptul de proprietate al moșnenilor asupra moșiei Chiojdului.

Starchiojdul a fost parte a județului Saac până în 1845, când teritoriul Saacului a fost împărțit între județele Prahova și Buzău. Din acel moment, Starchiojdul a devenit parte a județului Prahova.

Experiențe Autentice

Suntem onorați să fim gazda dumneavoastră!

Cu o varietate de facilități, servicii și activități pentru toate gusturile, vă invităm să explorați Domeniul Gîrbea și să vă creați propriile amintiri magice aici. Indiferent dacă sunteți în căutarea relaxării profunde sau a aventurii, suntem aici să vă oferim exact ceea ce vă doriți.

0+
rezervări pe lună
0+
vizitatori, zilnic
0%
feedback pozitiv

Fii un oaspete într-o locație conectată cu natura

💬 Aveti nevoie de asistenta?